mAG Candida skuteczny suplement na grzybicę

Albo mAG CANDIDA, albo grzybica!

mAG Candida to:

Candida kora Pau D'arco

  • Suplement diety
  • 60 kapsułek
  • Składniki: mielona kora Pau D'arco, boran sodu, ekstrakt 4:1 z ziela piołunu, substancja przeciwzbrylająca: węglan wapnia, dwutlenek krzemu, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe, kapsułka roślinna (pullulan).

Składniki aktywne mAG Candida

  • Pau d'arco (tabebuia impetiginosa) – antyutleniacz znany ze swoich właściwości przeciwgrzybicznych, przeciwwirusowych, przeciwbakteryjnych i przeciwpasożytniczych, a także poprawiających ogólną odporność organizmu
  • Bor– skuteczny w grzybicy jelita grubego spowodowanej rozrostem grzybów Candida, niezbędny dla zdrowych kości i stawów
  • Bylica piołun (artemisia absinthium) – działa przeciwgrzybiczo i przeciwpasożytniczo

Połączenie tych trzech składników działa synergistycznie, co oznacza, że współpracują ze sobą zwiększając siłę oddziaływania na grzyby. Jako środek przyjmowany doustnie, działa poprzez krwioobieg i usuwa grzybicę od środka.

Dla kogo jest suplement diety mAG CANDIDA?

Suplement diety mAG Candida przeznaczony jest dla osób spożywających wysoko przetworzone pożywienie z dużą ilością cukrów prostych, przyjmujących rozmaite leki, szczególnie antybiotyki, a także przy widocznej grzybicy skóry, błon śluzowych i paznokci, przy nietolerancjach pokarmowych i rozmaitych alergiach (również przy astmie), pasożytach, wspomagająco przy boreliozie i zakażeniu helicobacter pylori.

Co to jest candida? 

Drożdżaki Candida wraz z bakteriami stanowią naturalną mikroflorę naszych jelit. Candida same w sobie są neutralne dla naszego organizmu, tzn. nie są patogenami. Odżywiają się cukrami prostymi pozostałymi w jelicie grubym. W normalnych warunkach drożdżaki Candida stale konkurują o pożywienie z bakteriami, dzięki czemu utrzymuje się między nimi równowaga ilościowa. Tę równowagę łatwo można jednak zaburzyć przez nienaturalne odżywianie (konserwanty, duża podaż cukru, niewłaściwe spożywanie pokarmów itp.) oraz przyjmowanie leków. Szczególnie środki działające przeciwbakteryjnie (antybiotyki) naruszają homeostazę jelit na korzyść drożdżaków Candida, które przy braku konkurencji bakterii rozrastają się tworząc grzybnię. Grzyb w przeciwieństwie do drożdży jest dla organizmu ludzkiego patogenem. Rozrost grzybów Candida negatywnie wpływa na nasz organizm, powodując szereg dolegliwości, w pierwszej kolejności w jelitach. W następnej fazie grzyb powoduje mikrouszkodzenia w jelitach, przez które migruje po całym organizmie, co powoduje rozmaite dolegliwości m.in. alergie i nietolerancje pokarmowe.

Czym może się objawiać przerost grzybów candida?

Przerost grzybów Candida może powodować m.in:

  • Obniżona odporność, skłonność do infekcji dróg oddechowych takich jak zapalenie zatok, oskrzeli, gardła, suchy kaszel itp.
  • Dolegliwości układu trawiennego takie jak wzdęcia, gazy, przelewanie w brzuchu, biegunki lub zaparcia, charakterystyczny stolec, na początku twardy, jakby zaczopowany, a potem rozluźniony, aż do wodnistej, cuchnącej biegunki.
  • Alergie i nadwrażliwość na pokarmy
  • Grzybica skóry, paznokci i błon śluzowych (miejsca intymne, jama ustna)
  • Zmęczenie, bóle głowy, obniżony nastrój
  • Dolegliwości stawowe
  • Zwiększony apetyt na słodycze

Jak stosować?

  • 1 kapsułka na dobę, najlepiej przed snem przez 60 dni.
  • Osoby z zaawansowaną kandydozą/candidozą powinny powtórzyć kurację po 1-2 miesięcznej przerwie, a potem powtarzać profilaktycznie raz w roku.
  • Osoby dbające o dietę i nie stosujące lekarstw mogą stosować pełną kurację mAG Candidą 1-2 razy do roku.
  • W przypadku zaawansowanej grzybicy pierwsze 10 kapsułek (1listek) przyjmować co 2 dzień, pozostałe codziennie.
  • W przypadku pominięcia/zapomnienia przyjęcia kapsułki, należy kontynuować kurację.
  • ! W trakcie przyjmowania suplementu diety mAG Candida zaleca się dodatkową suplementację magnezu !

    Najlepszym źródłem łatwoprzyswajalnego magnezu są surowe ziarna kakao w ilości 2-10 ziaren
    dziennie, które wcześniej należy namoczyć w letniej wodzie i obrać ze skórki.
    Kolejną dobrą formą magnezu jest chlorek magnezu w postaci jonowej, do kąpieli, moczenia stóp
    lub w formie oliwki magnezowej.
    Sposób przygotowania chlorku magnezu: zagotować 1-2 l wody, na wrzątek powoli wsypywać
    magnez tak, aby woda była cały czas w stanie wrzenia. Dzięki temu odparowujemy dużą część chloru.
    Tak przygotowany roztwór zużyć na wannę wody. Kąpiel stosować do 3 razy w tygodniu.
    Do moczenia stóp użyć 1 czubatą łyżkę stołową przygotowaną jak wyżej, a do oliwki proporcje pół
    na pół.

Candida kora Pau D'arcoEfekty

  • ustępują wszystkie rodzaje grzybicy
  • Wyższa odporność organizmu dzięki uszczelnieniu jelit
  • Często spadek wagi jako efekt oczyszczania z toksyn
  • Najlepsze efekty uzyskuje się przy jednoczesnej zmianie diety na bezcukrową (cukier występuję prawie we wszystkich produktach przetworzonych, nawet tych z zasady nie słodkich jak wędliny, musztarda, majonez itp.).
  • Już po kilku dniach stosowania suplementu mAG Candida zmniejsza się łaknienie na słodycze (choć w trakcie kuracji może przejściowo pojawić się zwiększone łaknienie)

 mAG Candida to suplement diety opracowany i wyprodukowany w Polsce.

Próbujesz bezskutecznie pozbyć się grzybicy? mAG Candida jest dla Ciebie.

Albo mAG CANDIDA, albo grzybica!

mAG Terapia Krzysztof Wudarczyk
NIP 1250311109

Siedziba:
ul. Chopina 2 lok. 5
05-091 Ząbki

Kontakt:
Tel. 600 346 600
E-mail kontakt@magterapia.pl



© MagTerapia - All Rights Reserved.